Plastic recycle project

Omdat niemand gelukkig wordt van de plastic soep werken we momenteel in het kader van ons Plastic Recycle Project aan de mogelijkheid om PHiNG-THiNGs ook van gerecycled plastic te maken. Met een speciaal mobiel plastic-recycle lab trekken we binnenkort door het land en brengen we gerecyclede PHiNG-THiNG’s o.a. naar festivals, evenementen en scholen.

Hoe leer je kinderen plastic recyclen? Plastic shredden in het kader van het PHiNG-THiNG Plastic Recycle Project

 

Het mobiel plastic-recycle lab gaat dienen als hulpmiddel op scholen bij de lessen over plastic ter zee en ter land, de gevaren van plastic ook voor onze gezondheid, oplossingen, naar een plasticvrije wereld, etc.

PHiNG-THiNGs bekijken een plastic krat aangespoeld op het strand

Onze generatie is naief in het plastic gestapt. Onze kinderen leren dat zij wijzer en bewust omgaan met plastc. En: zoveel mogelijk plastic-vrij leven! Ook leren ze dat er iets moet met de enorme berg plastic die al op de aardbol is en de komende jaren nog zal groeien.

In het mobiel plastic-recycle lab kunnen ze zelf plastic in een shredder gooien, de korrels zien, voelen en er een nieuw product van maken. Dat is een bijzondere ervaring en zal de nieuwe generatie helpen om in de toekomst het plastic probleem op te lossen.

Partners Plastic Recycle Project

Wij doen dit in samenwerking met de volgende partners: